Komerčné články

Moderný radiátor do kúpeľne: Tieto dizajnové kúsky zapadnú do každej domácnosti!

Hľadáte spôsob, ako rýchlo a účinne vyhriať vašu kúpeľňu, vysušiť uteráky a zbaviť sa nadmernej vlhkosti? V tom prípade bude skvelou voľbou moderný radiátor do kúpeľne. A čo je na ňom najlepšie? Nielenže je mimoriadne funkčný a praktický, ale ešte k tomu môže byť aj estetický! V nasledujúcich riadkoch vám preto poradíme, ako si vybrať ten najlepší do vašej domácnosti.

Rebríkový radiátor a jeho konštrukcia

Ako už napovedá jeho názov, rebríkový radiátor svojou konštrukciou pripomína rebrík. Takýto dizajn má značný praktický význam. Na jednotlivé rúrky si totiž môžete jednoducho vešať uteráky, prípadne iné veci, ktoré potrebujete vysušiť.

Tvar profilu

Hoci všetky rebríkové radiátory vyzerajú podobne, líšia sa profilmi, z ktorých sú vyrobené. Najčastejšie sa môžete stretnúť s verziami v tvare písmena D alebo O. Zaujímavým trendy riešením sú ale aj profily s pravidelným tvarom štvorca alebo obdĺžnika. Tie sú vhodné najmä do kúpeľní, v ktorých dominujú rovné línie a ostré krivky.

Praktický tip: Radiátor do kúpeľne zoženiete v rozličných farbách. Odporúčame bielu, ktorá sa dá najlepšie doladiť s inými odtieňmi v miestnosti.

Oblý verzus plochý radiátor do kúpeľne

Pri výbere sa môžete rozhodovať medzi plochými a oblými radiátormi. Prvý menovaný typ zvykne byť vo všeobecnosti častejšou voľbou. Jeho horizontálne rúrky sú úplne rovné. V prípade druhého typu rúrky mierne vystupujú do priestoru. Keď sa na ne pozriete zvrchu, všimnete si ich zahnutie do tvaru písmena U.

Kúpeľňový radiátor, ktorý nezaberá priestor

Obrovskou výhodou rebríkových radiátorov je ich kompaktná konštrukcia. Síce sú pomerne dlhé, resp. vysoké, no len minimálne vytŕčajú do priestoru. A keďže v kúpeľniach obvykle nie je príliš veľa miesta nazvyš, určite to oceníte.

Vedeli ste, že moderný rebríkový radiátor nemusíte používať len v kúpeľni? Vkusne zapasuje napríklad aj do chodby či kuchyne.

Pri výbere kúpeľňového radiátora si všímajte najmä jeho výšku a šírku – aby ste ho vedeli správne zakomponovať do vašej domácnosti. Samozrejme, čím väčší model si vyberiete, tým účinnejšie bude vykurovanie danej miestnosti a sušenie viacerých uterákov a kusov oblečenia naraz. Na druhej strane, veľkému rebríkovému radiátoru môže o čosi dlhšie trvať, kým sa celý prehreje.

Efektívne vykúrenie priestoru

Kúpeľňový radiátor sa montuje vertikálne na stenu. V tomto ohľade je dobré voliť kvalitné modely s nižšou hmotnosťou. Rebríkové radiátory je možné použiť v rámci systému ústredného vykurovania, pričom kompatibilné sú aj s elektrickým či kombinovaným kúrením.

Podstatné parametre rebríkových radiátorov

Pri ich výbere si všímajte najmä výkon. Čím väčší bude, tým lepšie dokáže radiátor do kúpeľne hriať. Avšak, zbytočne vysoký výkon sa môže odraziť aj na vyšších výdavkoch za energie. Preto zvoľte kompromis na základe veľkosti vykurovaného priestoru. Dôležitým údajom je aj maximálna teplota. Tá sa pri väčšine modelov pohybuje na úrovni 110 °C.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button